Kinderboekenweek 2015

Geplaatst: woensdag, 07 oktober 2015.

Het is weer kinderboekenweek!

In het land zijn verschillende activiteiten te doen!

 

Tournee Simon van der Geest en Mies van Hout

Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk Per Ongelukt! Mies van Hout maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Speeltuin. Beide auteurs gaan van 16 september t/m 17 oktober 2015 langs boekwinkels en bibliotheken voor meet & greets.

De Nationale Kinderboekenruil

NS, hoofdsponsor van de Kinderboekenweek, organiseert op 18 oktober de Nationale Kinderboekenruil op station Utrecht Centraal. Kinderen worden opgeroepen om een boek dat zij al heel vaak hebben gelezen te ruilen met iemand anders.

Kinderboekenweekgeschenk = vrijkaartje voor wetenschapsmuseum!

Met het Kinderboekenweekgeschenk heb je op 18 oktober gratis toegang tot een van de 22 wetenschapsmusea en science centra. Bij deze musea ontdek je de meest uiteenlopende raar-maar-ware weetjes.

Lezen = weten² tour

Speciale bibliotheektournee: schrijvers en wetenschappers treden samen op in de bibliotheek. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van natuur, wetenschap en techniek. In veel kinderboeken komt dit thema aan bod. Met proefjes, onderzoeken en leuke activiteiten. Voor data klik hier.

Jong Amsterdam Leest – met Simon van der Geest

De Krakeling, Het Parool en Scheltema organiseren Jong Amsterdam Leest: een leesclub waarbij je elke maand een splinternieuw kinderboek leest en bovendien de schrijver ontmoet. Tijdens de Kinderboekenweek komt Simon van der Geest vertellen over het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar: Per ongelukt!

Kinderboekensalon met Simon van der Geest

Bewust leren of per ongeluk uitvinden. Kennis en creativiteit komen samen in de Kinderboekenweek en in de FGw (Faculteit der Geesteswetenschappen). Te gast in deze Kinderboekensalon is Simon van der Geest.

Behandelen van afwijkend mondgedrag

Geplaatst: vrijdag, 11 september 2015.

Steeds vaker krijgt onze praktijk te maken met cliënten die doorverwezen zijn door een tandarts. Deze cliënten hebben last van uiteenlopende problemen zoals open mondgedrag, afwijkend slikken, duim- en of vingerzuigen en/of het gebruik van een speen. Deze afwijkende mondgewoonten hebben niet zelden een negatief effect op het (kinder)gebit. Er ontstaat een open of overbeet. De cliënten hebben zelf veelal geen last van deze problemen waardoor er vaak te lang gewacht wordt met een aanmelding voor logopedische behandeling.Toch is het van belang om bij deze problemen zo snel mogelijk een behandeling op te starten. Wanneer kinderen worden aangemeld met deze problemen bij een leeftijd van ongeveer 6 jaar kan er na een behandeling van ongeveer 3 maanden een heel mooi resultaat bereikt worden. Orthodontische behandeling op latere leeftijd kan zelfs verkort worden of is helemaal niet meer nodig.

Binnen onze praktijk is Katja Kuif gespecialiseerd in het behandelen van deze problematiek. Wanneer u twijfelt of uw kind behandeling nodig heeft wat betreft bovenstaande problemen, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze praktijk via e-mail of telefoon. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0314-391771 / 0314-373717

 

 

Logopedie en stem

Geplaatst: donderdag, 27 augustus 2015.

Klik op de link om het krantenartikel te openen!

Logopedie en stem

logo centrum voor logopedie Odolphy
Centrum voor Logopedie
Odolphy