Stottertherapie

Geplaatst: dinsdag, 06 februari 2018.

Ilona heeft in 2017 alle cursussen gevolgd voor het behandelen van stotterende kinderen en volwassenen. Nu is ze up-to-date wat betreft het behandelen van stotteren.

Als praktijk zijn we natuurlijk heel trots dat Ilona nu stottertherapeut is!

Wanneer u of uw kind stottert kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Op de website stotteren.nl kunt u als ouder van een stotterend kind een screeningslijst invullen en meenemen naar uw eventuele afspraak. Ook vindt u daar veel informatie over stotteren.

Graag zien wij, en in het bijzonder Ilona, u terug in onze praktijk!

Voorlichting bij babycafé Kopje Troost

Geplaatst: woensdag, 09 november 2016.

Ilona en Cindy zullen op vrijdag 18 november vertellen over de spraak- en taalontwikkeling van kinderen bij babycafé Kopje Troost in Doetinchem.

Beiden zijn logopedist bij ons in het centrum. Zij zullen daarnaast vragen beantwoorden die ouders en/of verzorgers hebben en adviezen geven.

Heeft u vragen op het gebied van spraak, taal, gehoor of afwijkend mondgedrag (duim- en/of vingerzuigen, open mondgedrag, afwijkend slikken) kom dan gerust langs!

Tot dan!

Behandelen van afwijkend mondgedrag

Geplaatst: donderdag, 25 februari 2016.

Wanneer uw kind een of meerdere van de volgende gedragingen laat zien, kan het verstandig zijn contact op te nemen voor een vrijblijvend consult en mogelijk aanvullende logopedische behandeling:

  • Uw kind zit vaak met zijn/haar mond open;
  • Uw kind slist/lispelt;
  • Uw kind heeft scheve tanden;
  • Uw kind slikt met de tong tussen de tanden;
  • Uw kind duimt of zuigt op zijn/haar vingers.

Dit noemen wij afwijkend mondgedrag en kan door een gespecialiseerd logopedist goed behandeld worden. Deze gedragingen worden volgens de methode Oro-Myofunctionele Therapie behandeld. Door deze methode wordt met 3 maanden het verstoorde evenwicht van de spieren in het gezicht hersteld. De behandeling kan soms zelfs zorgen voor een korter orthodontisch behandeltraject op latere leeftijd. Wij kunnen uw kind vanaf 6 jaar helpen met deze klachten. Het kan zinvol zijn om deze klachten ook met uw behandelend tandarts te bespreken. Zij kunnen uw kind naar ons verwijzen.

Katja Kuif is binnen ons centrum gespecialiseerd in deze problematiek en zij zal dan de behandeling op haar nemen.

Wanneer u vragen heeft over dit blog kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

logo centrum voor logopedie Odolphy
Centrum voor Logopedie
Odolphy